Eindhoven

SJ 904 - SAMUEL JOSUA

Alessandro Gess (DE 1983), Matthieu Hackenheimer (FR 1986), Wulf Böer (DE 1984)

SPECIAL MENTION



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

The transformation of the Potentiaal building should be accompanied by a larger- scale landscape plan. The  “Samuel Josua” project (van Embden) proposes organising the parking in parking silos and increasing the density of the green area with trees. The existing façade of the building will be restored and the student housing with its own façade is situated behind this façade.. The space between the two façades could be used as a veranda and as waiting space for the stacked public programme in the heart of the building.

Jury assessment

Samuel Josua deserves a special mention on account of the radical proposal to solve the parking in parking silos and to increase the density of the campus’ green areas with trees. The idea of placing the access areas for the student rooms directly behind the façade is interesting, but then not sufficiently elaborated. Although the choice to keep the original façades is an argued statement, it should be considered (financially) unfeasible.

Go back