Eindhoven

RE 124 - Recharge Potentiaal and Corona

Theo Mathijssen (NL 1975), Wim van Bergeijk (NL 1976)



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

Text by Joost Glissenaar: With great respect to the existing structure the project aims to reveal the existing structure and wants to insert new features with a modest appearance. Two new west-east axes are introduced. This allows repositioning Potentiaal and Corona. One axe separates the Corona building from the Potentiaal building. The second axe creates an opening in the Potentiaal building. On top of the Potentiaal building the University College is constructed. The Corona will accommodate the cultural centre. The façade of the Potentiaal will be transformed into a glasshouse with plants which creates a pleasant living environment. Various sustainable interventions are proposed.

Go back