Deventer

MJ 985 - Unify to Clarify

Joris Nivelle (BE 1985), Marie Naudin (FR 1985)



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

Text by Matthew Turner: The major move of the project is to introduce a pedestrian route parallel to the dockside, which crosses two new pedestrian bridges, and goes to a large parking silo on the other side of the river. The idea is to then create two 'activity pools' at either end of the dock. Near the silos, a public space with steps coming up from the water is created, making a 'beach'. The silos are converted to cultural uses (multipurpose hall etc.) though this is only described in words. Panoramic lifts are inserted into the core, to a roof top restaurant. Most detail is reserved for the apartment building, which is offsite fabricated and inspired by the game tetris.

Go back