Deventer

LL 001 - VERTIGO

Luuk Stoltenborg (NL 1981), Luuk Dietz (NL 1979)

selected



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

A framed residential tower is constructed, of similar proportions to the main silo, but three floors higher. The main shaft of the “tall” silo is converted into a vertical car park, with roof-top public space. The two buildings frame a public space that faces back to the rear of the existing L-shaped group of buildings.

Jury assessment

This entry demonstrates that a second tower adjacent to the silo, if elegantly designed, need not pose a problem. Moreover, it results in an attractive public space. One disadvantage is that such a small new tower will be relatively expensive. The use of the silo as a basement car park lacks all sense of reality.

Go back