Deventer

II 123 - THE HIVE

Julie Pommier (FR 1987), Audrey Benais (FR 1987)

selected



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

The occupation of the site is likened to a hive: cellular spaces in which varying human creative activities can take place. A new silo of the same height takes the same cue and provides larger spaces for living and working, the old silo’s smaller spaces are intended for installation and experiential use. Both are connected by a walkway on the top floor, creating larger spaces with panoramas. An urban design and parking strategy are not addressed.

Jury assessment

A second tower is elegantly positioned next to the silo, thereby giving it the character of an objet trouvé. The programme then makes a somewhat overloaded impression. The jury missed a spatial vision for the study area. 

Go back