Deventer

HH 134 - STATUES

Valtteri Osara (FI 1978)

selected



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

Three glazed towers are added to the site, and together with the “tall” silo, they form a “silo square” - a public space. The towers have modest floor sizes, comprising  residential and business units, offset in boxes. The first floor of one tower is larger, and contains a business hub. The main silo is taken up with storage units for local people, and has a roof-top garden and viewing area.  A number of parking spaces are located beyond the main square created by the buildings.

Jury assessment

Owing to its pronounced character, Statues can be described as a polemic plan. The small-scale towers have a pleasing, small footprint, but their spatial quality is doubtful. Despite their appealing appearance, the jury was not convinced that the new towers were in harmony with the identity of the site.

Go back