Deventer

GV 011 - "[MIX]CITE"

Antonelle Petitti (IT 1985)



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

Text by Matthew Turner: The proposal concentrates on the conversion of the main silo to a residential block, with the addition of a tapering wedge. The shape of the wedge has been determined by drawing lines and views to monuments in the city.   The tower contains student accommodation and apartments, and much of the existing silos' facade is removed to add a hit-and-miss window system to complement the wedge. The majority of the large ground floor is taken up with a parking garage, which presents blank walls to the existing buildings. Other buildings on the site are described in outline: a parking garage, more student residences and the repurposing of buildings for public use.

Go back