Capelle aan den IJssel

AX 025 - TRACING THE LANDSCAPE

Andreas Ierides (CY 1984), Garyfalia Pitsaki (EL 1980), Panagiotis Papanastasis (EL 1986)



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

Text by Helena Casanova: The study location is colonized by linear blocks in the northwest / southeast orientation with green strips in between, inspired by the crops layout of the rural areas in the surroundings. The strip in front of the canal on the north site presents more compact blocks. All parking lots are placed on ground floor, its presence hidden on three sides by the ground floor of the houses. The roof of the parking area becomes the platform on top of which the housing environment is placed. The layout of the houses is based on a terrace around which the different functions are placed.

Go back