Capelle aan den IJssel

KA 005 - IN DE HOVEN

Karin Uittenbogaart (NL 1977)

selected



Loading, please wait...

Loading, please wait...

Panels:
Description

With a clear accent in the phasing of the project, this proposal seeks to increase the density of the area by placing a double strip of linear blocks, three floors high, around three new public courtyards and by reinforcing all the corners of the development with higher buildings between four and six floors high. All the housing around the courtyards is single-family housing, maisonettes or “court apartments” with entrances on the ground floor and their own private garden or terrace at the rear. The semi-sunken parking is situated below the courtyards.

Jury assessment

The strong points of this entry are the crystal-clear urban design, the phaseability and the balanced relationship between private and public space. The architectural elaboration of the plan does not come up to the mark.

Go back